Search
Wednesday, January 20, 2021 ..:: Over ons ::..   Login
 Twitter

Follow Sensitive_Eyes on Twitter

  
 Sensitive Eyes Minimize

Voor bijna iedereen het uitgangspunt: een fotocursus bij de volksuniversiteit van Utrecht.  Onze docent: Edwin Westhoff - professioneel fotograaf.

Toen de fotografie-cursus was afgelopen zijn we als fotogroep bij elkaar gebleven en zo organiseren we regelmatig excursies en zoveel mogelijk van elkaar en van Edwin proberen te leren.

Contact: rwentzel@xs4all.nl


    
 Nieuws

Current Articles | Categories | Search | Syndication

Excursie Luik

In juni 2010 zijn we op excursie geweest naar Luik. De eerste reactie van mijn collega's was "Luik? Die vieze stad?". Inderdaad. Met een prachtig station om de somberheid te compenseren!

Luik, België. Voor de meeste mensen een doorgaande route naar de zonnige, vrolijke kant van Europa als onderdeel van de Route Soleil. Ook voor ons, totdat iemans ons wees op het prachtige station van Luik.

Om 9.00 zijn we vertrokken richting het zuiden, met een prachtig zonnetje waardoor het vakantiegevoel al snel naar boven kwam. Mijn dag kon al niet meer stuk. We hadden een beetje aan voorbereiding gedaan en ons doel was: het station. Aangekomen in Luik in het navigatiesysteem op zoek naar 'het station'. Blijkt dat ze er een paar hebben... gelukkig ook nog een paar linkjes naar websites meegenomen zodat duidelijk werd dat we naar 'Gare de Liège Guillemins' moesten. Uiteraard hadden we eerst op een ander station gegokt en nadat we de stad weer door waren gereden kwam het nieuwe station als schril contrast ten opzichte van de rest van de stad in beeld. De architect heeft zich laten inspireren door een schilderij van een liggende vrouw - dat hebben we er niet in kunnen ontdekken maar imposant was het zeker.

Na zo'n anderhalf uur gefotografeerd te hebben in het werkelijk schitterende station begon het te waaien, inclusief windhoos. Snel een Belgisch ettablissement in voordat het begon te stortregenen. De kwaliteit van het eten leek niet te passen bij de uitstraling van de tent... het eten was prima! Dat de hoosbui ook de toiletten deed overspoelen mocht de pret niet drukken.

Na de lunch vol goede moed de stad in. En het is echt waar. Luik is troosteloos. Kathelijne zou haar hart er op kunnen halen, met 'troosteloosheid' als thema kun je daar niet missen! Als automatisch ging het toestel op stand 'zwart-wit', al had dit niet gehoeven - tenslotte is alles daar al grijs.....

Aan het einde van de middag weer richting huiswaards, uiteraard niet zonder eerst de frieten in het zuiden van het land te hebben geprobeerd!

Richard

 

 

posted @ Sunday, June 13, 2010 12:52 PM by host

Previous Page | Next Page


  
Copyright (c) 2021 Sensitive Eyes   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2021 by DotNetNuke Corporation